Kaja Rutar pilates inštruktor

Coach

Pilates, cardio trening, vadba za nosečke in po porodu, fit mamica & dojenček, na različnih lokacijah, v skupini, individualno, v paru in za podjetja.


Pilates je edinstvena celostna telesna vadba. Je nežna, a hkrati izredno učinkovita vadba pri kateri aktiviramo prav vsako mišično vlakno v telesu. Pilates krepi mišice in jim daje tonus in s tem moč, povečuje gibljivost in ravnovesje, ter pomaga ustvariti lepo oblikovano telo.
Vse to vpliva na izgradnjo mišičnega ravnovesje, izboljša telesno držo in razvija sposobnost zavedanja lastnega telesa. Z vajami poudarjeno krepimo mišice medeničnega dna, hrbtne in trebušne mišice, katere se ob vadbi razvijejo v center moči našega telesa.

Osnovne vaje dopolnjujemo in otežujemo z različnimi pripomočki. Poleg prostih vaj na blazini poznamo tudi pilates z velikimi in malimi žogami, elastičnimi trakovi, obroči, valji,…

Velik poudarek je tudi na pravilnem dihanje med vadbo, saj s tem dosežemo večjo učinkovitost vaj. Prav tako dihanje pomaga pri odpravi stresa ter izboljšuje koncentracijo.