Manja

Bakery

Kutak za predah i novu dozu energije.


Naša tradicija pod imenom „Manja“ datira još iz 1995.godine kada smo odlučili da u Srpskoj ulici otvorimo vrata naše prve pekare. U početku smo bili mala zanatska radnja koja je zapošljavala tri radnika. Imali smo veliku želju da od pekarskih proizvoda napravimo delicije u koje će biti utkana tradicija, kvalitet i prepoznatljiv ukus. Htjeli smo da kroz umijeće pravljenja najfinijeg tijesta izrazimo posvećenost i strast pekarskom zanatu. Upravo je ta strast temeljni razlog našeg postojanja; strast kojoj smo predani i koja ima tradiciju dužu od 20 godina. Nije trebalo dugo čekati da postanemo prepoznatljivi kod naših mušterija. Za kratko vrijeme postali smo neizbježan dio njihove svakodnevnice. U bilo koje doba dana, naši zadovoljni kupci mogli su da nađu vruć hljeb i kifle, svježa peciva i raznovrsni izbor pita. Glas o našem kvalitetu se širio, a mi smo rasli.
Tradicionalni način pripreme pekarskih proizvoda smo uspješno postavili na industrijski nivo, te od 1997.godine pa sve do danas funkcionišemo kao preduzeće pod imenom „Krajina Klas“ d.o.o., sa brendom „Manja“.
Od početka svog postojanja insistiramo na svojim čvrstim temeljima – proizvodima vrhunskog kvaliteta, koji nastaju iz spoja tradicije i inovacija. „Manja“ svoju proizvodnju uvećava u onoj mjeri koja neće narušiti prepoznatljiv ukus i kvaliter pekarskih i poslastičarskih proizvoda, trudeći se da uvijek ponudi nove ukuse i delicije iz svijeta pekarstva i poslastičarstva. Danas, proizvodni pogon zauzima više od m2. Fabrika u Debeljacima i preko 30 brendiranih maloprodajnih objekata zapošljavaju više od 500 ljudi, a dio pekarskih i poslastičarskih proizvoda je dostupan na više hiljada prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine.

0:12
Graham hljeb
2 years ago