ŠOKAČKI PORTAL

Media/News Company

http://www.sokacki-portal.com [email protected]kacki-portal.com (objave za medije); [email protected] (komercijalni upiti)


Ideja za pokretanjem ovog medija nastala je još 2009 godine, ali je u potpunosti realizirana tek 18.12.2012.

06.02.2011 pojavljujemo se na facebook-u i krećemo s promoviranjem domene: www.sokacki-portal.com, što se kasnije pokazalo kao odličan besplatan alat jer smo prije realizacije cijelog projekta radili konstantnu promociju projekta putem društvenih mreža, koji je tek u 12 mjesecu 2012 ugledao svijetlo dana.

Zahvaljujući tome domena: www.sokacki-portal.com već u 5 mjesecu 2012 godine imala je zavidnu posjećenost iako sami projekt još nije niti bio objavljen, a sve zahvaljujući facebook-u.

U razdoblju od 2009 do 2012 godine volonteri i budući članove udruge "Etno Media" vrijedno su sakupljali materijale i buduće vijesti za objavu na portalu.

Projekt "Šokački Portal - Nezavisni medij u kulturi" osmislila je i realizirala Udruga za razvoj civilnog društa i promicanje u kulturi "Etno Media", sa sjedištem u Đakovu.

Klikom na ovu adresu još ste jednom potvrdili svoju neskrivenu naklonost tamburi i tamburašima, svemu što stanuje u srcu i mislima čovjeka plodne slavonske grude, ljubav prema šokačkoj riječi pretočenoj u pjesmu, narodnoj tradiciji i stvaralaštvu, najljepšim vezovima zlatnih žica, hitovima koji žive u svakom vremenu i prostoru, i onima koji tek dolaze osvojiti vas i neprimjetno se ušuljati u vaše uho…

Na jednome mjestu ovdje ćete vrlo jednostavno pronaći sve ono što ste željeli znati, a dosad niste imali gdje provjeriti i doznati - o tamburi, vokalima i sastavima, od već svima jako dobro poznatih do imena koja dolaze, a isto tako saznati i aktualnosti iz šokačkoga šešira.

Naša je misija jednostavna – ući u dom svakog poklonika ugodnoga slavonskog zvuka, a želja u svakom trenutku služiti vam i pružiti najpotpuniji i najažurniji pregled tema iz tamburaškog šora.

Vi ste, zaista, na pravome mjestu za sve ljubitelje tamburice i one koji će to postati šećući ovim virtualnim šokačkim sokakom.

Neka vam je, dragi prijatelji, šetnja portalom ugodna i dođite nam uskoro opet!"SLAVONIJO, DOK TI IME TRAJE..."

Pišem, da mi ne umre Slavonija. Pjevam, da probudim slavonske atare, ambare, đerme i stanove. Ne dam posila, češljopere, komušanja, ne dam kola i konje, ne dam moje kurjače. Ostavite lipu rič šokačku, bile misirske ponjave, gube i ponjavce. Čuvajte mi koršove, plejane zdile i tanjure, avane i stublike, naćve i okna, pustite dicu da se sakriju u čardak, da se kupaju u valovu, neće više marva tu vodu popit.
Čuvajte mi veškorpu, polosmaku, srp i kosu, spremite lampu petrolejku u kredenac i kanape, jastuke od perja, perine u starinske krevete...
Uželio sam se prove i kiselog mlika, rezanaca s makom i štrudle. Sio bi' u upregnita kola, zavitlo kandžijom, pa kroz selo, a onda prtenim putom do stana.
Ej, miline. S tornja zvono zvoni, prikrstim se i šapnem: "Bože, čuvaj mi Slavoniju!"