Lain Puisi

Author

Adalah jelema hampuraeun

1:00
. Baheula...... Almarhum Babeh urang pernah ngomong ka urang " CUKUP BAPA NU GAWE DI PABRIK, BAPA TEU RIDO MUN ANAK INCU BAPA GAWE DI PABRIK " . Harita... Urang bingung naha bapa urang beut ngomong kitu ka urang, padahal kanyataanna, bapa urang bisa ngabiaayaan hirup keluargana ti pabrik... . Minggu hareupna urg nanya deui ka bapa, " NAHA PA ULAH, PAN BAPA BISA NGABIAAYAN HIRUP KELUARGA TI HASIL PABRIK " . bapa urang langsung ngajawab bari MUKA BAJU " BAPA BISA NGABIAYAAN MANEH JEUNG KELUARGA TINA DAGANG BALA-BALA " . naha beut kudu bari muka baju... Ternyata dina beuteung bapa urang AYA TAPAK LÉDÉH KULIT karna tiap unggal poe gawe kudu nyumputkeun dagangan bala bala na eta kana beuteung, karna ku pabrikna ulah dagang... . " LAMUN BAPA TEU BARI DAGANG GORENGAN, BAPA GEUS MOAL BISA NGABIAYAAN HIRUP MANEH " . . Tidinya urang sadar... Kumaha realitana gawé dipabrik... . Tapi..... GAWE DI PABRIK lain harti ulah, salama maneh bisa menikmati dan mensyukuri dan karasa barokahna, sok jalani, karna mun jujur mah gawe dipabrik ge halal dan bisa nyieun maneh bahagia... . Tapi... Mun salama ieu maneh ngarasa bahwa di pabrik kalah loba masalahna... BERFIKIRLAH, sok buru teangan solusina, ngarah hirup teu cicing dina kamunafikan.... Karna.... TENAGA, PIKIRAN DAN KEMAMPUAN ANDA JAUH LEBIH BERHARGA DENGAN TIMBAL BALIK YANG PABRIK BERIKAN KEPADA ANDA !!! . . SELAMAT HARI BURUH !!!! 🙏 ___________________________________________ Saluhur luhurna jabatan maneh di pagawean, maneh tetep ANAK BUAHNA ... Sa handap-handap na usaha maneh, maneh adalah BOS na !!! . #bobsadino ___________________________________________ . . . . . Lagu : #MAYDAY nu ngarap : @asepbalonasli
2 months ago