Nika Zorjan

Musician/Band

Heej :) To je moja glasbena fb stran in če me želiš podpreti jo lahko VŠEČKAŠ! :) *HVALA* vsem za podporo! :) www.nikazorjan.si


O Niki
Nika Zorjan je 23-letna Prekmurka, rojena 3.12.1992 v Murski Soboti. Glasba ji je bila položena v zibelko, saj izhaja iz glasbene družine. Svojo željo po petju in nastopih je kazala že v otroških letih, saj je prvič nastopila, ko je bila stara komaj dve leti in pol v svojem kraju na večji prireditvi v spremstvu očetove skupine Nova Legija. Vse skupaj se je s starostjo le še stopnjevalo, prihajali so prvi nastopi v vrtcu, na osnovnošolskih in srednješolskih prireditvah, v pevskem zboru… Niko je glasba zanimala večplastno, zato so jo vpisali v glasbeno šolo v Murski Soboti, kjer se je učila igranja na klavir, ob katerem še vedno rada zapoje. V Slovenijo je leta 2010 prišel šov Slovenija ima talent in to je bila prva odmevnejša priložnost, da se Nika pokaže Sloveniji. Takrat komaj 17-letna najstnica, je stopila na veliki oder nase pa dodobra opozorila s petjem in hkrati z igranjem na klavir ob skladbi Pokerface.Takrat je Nika zbudila tudi pozornost mnogih, ki so postali njeni oboževalci in opazili njen talent.Po nastopu je prejela odlične komentarje in trikrat DA s strani žirije Branka Čakarmiša, Lucienne Lončina ter Braneta Kastelica in se uvrstila naprej. Čeprav Nika ni prišla med polfinaliste, je vedela, da se vse zgodi z razlogom in prav to je bila njena motivacija, da bi še napredovala, da bi nastopala še bolj suvereno, izpilila svoj glas, način prepevanja in odrski nastop. Vedela je, da bo slej ko prej prišla priložnost, da bi prepričala še bolj.

In tako se je tudi zgodilo, Nika je do svoje največje in najbolj odmevne priložnosti prišla z nastopi v šovu Misija Evrovizija, kjer so izbirali slovensko predstavnico za Pesem Evrovizije v Azerbajdžanu. V oddaji so jo sodniki Raay, Darja Švajger, Tina Marinšek in Jonas Žnideršič prepoznali kot eno bolj talentiranih slovenskih pevk, ter jo s svojimi komentarji in ocenami ponesli vse do finalnih oddaj, skupaj s pomočjo gledalcev pa je Nika s svojimi prepričljivimi nastopi prišla do skupnega tretjega mesta (prvo in drugo mesto je pripadlo Evi Boto ter Evi in Niki Prusnik).

Prav v oddaji Misija Evrovizija se je zgodil eden od ključnih momentov za Nikino kariero. Sodnik Raay, sicer producent, manager, ki zastopa nekaj vidnejših imen (med drugim skupino Tangels ter pevko April), je v zakulisju oddaje ob delu z Niko prepoznal Niko kot najvidnejšo in najprimernejšo kandidatko za nadaljevanje kariere, ter se odločil, da bo namesto z zmagovalci, njegova glasbeno-produkcijska hiša “Raay Music” pod okrilje vzela Niko Zorjan.

Nika je tako kot nagrado za eno izmed 3 najboljših v Misiji Evrovizija, prejela skladbo “Čas za nas“, ki je v kratkem postala eden od največjih in najbolj predvajanih hitov v letu 2012 do tega trenutka, za njo pa je posnela tudi videospot pod taktirko režiserja Nika Kara in produkcije Karo Media. Videospot je kot nekakšen spomin s kombinacijo kolaža posnetkov iz oddaje Misije Evrovizija (kadri iz oddaje – produkcija RTVSLO, režiser Skoky). Nika od Misije Evrovizije dalje izpopolnjuje svoj moderni način pevske tehnike in interpretacijo v okviru glasbene delavnice pop-petje.si, pri Marjetki Vovk (Raayevi soprogi in članici zasedbe Tangels), prof. glasbe.

Avgusta 2012 je Nika izdala še hit z naslovom Problemom sredinc katerega producent je Raay, Niko Karo pa je zopet poskrbel za odličen videospot.
Poleti leta 2013 se je Nika udeležila Melodij Morja in Sonca v Portorožu, kjer se je predstavila z novo skladbo Nasmeh Življenja in zasedla prvo mesto po izboru gledalcev in poslušalcev. V povezavi z Nikom Karom je posnela tudi videospot za to skladbo.
V začetku leta 2014 je kot spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač nastopila na EMI, kjer je Tinkara zasedla prvo mesto in predstavljala Slovenijo na Evroviziji na Danskem. 8. maja so nastopili v drugem predizboru ter se uvrstili v veliki finale, ki je potekal 10. maja 2014.
Čez poletje 2014 je še izdala pesem “Po dežju” in videospot, ki ga je režiral Niko Karo.
Spomladi 2015 je se je Niki vnovič ponudila priložnost nastopa na Evroviziji, kot spremljevalni vokalistki, tokrat za dvojec Maraaya, ki je Slovenijo zastopal na Dunaju.
Poleti 2015 sta Nika in Ramus izdala pesem in videospot “Lajf je moj” v sodelovanju za Pepsi Slovenija.

0:33
🎼
6 months ago