Bengt Hennings

Musician/Band

Bengt Hennings - Ett av Sveriges populäraste band som hann med 50 år innan vi tog time out!
Musiken lever i allra högsta grad vidare! ��


Bengt Hennings firar 2015 48 år som band och siktar hela tiden framåt! Senaste cd är ”Scenen är vår”, där de blandar nyinspelade gamla godingar med nyskrivet material.
Bengt Hennings gjorde stor succé när de medverkade i den första omgången av Dansbandskampen. Deras version av ”I was made for loving you”, är redan kultklassad. Sedan dess har bandet haft sin turnékalender fullspikad och var de än kommer så drar de stor publik.
Bandet har också gjort flera turnéer i Finland - där de också är mycket populära - och BH har bl. a. spelat på flera stora dansgalor.

Bingolotto är ett av tv-programmen där bandet medverkat med sina omtalade versioner av ”Euphoria” och ”I was made for loving you”!
Bengt Hennings har också visat sin popularitet på andra sätt - bandets blåsare blev "Guldklave"-vinnare vid dansbandsveckan i Malung 2008 och Kjell var nominerad som bästa sångare året därpå. Dessutom gick filmen "Får jag lov till den sista dansen" på bio under våren 2008 och det satte bandet ytterligare på kartan.

Under åren har Bengt Hennings synts både på TV och Bio. Dels i SVT:s programserie ”Dansbanan i Täfteå”, och dels på biodukarna i nya filmen om Åsa-Nisse. Att leverera bra och dansvänliga låtar med hög igenkänningsfaktor är också ett signum som BH strävar efter!
Bengt Hennings består av Kjell Malmborg, sång - gitarr, Mats Grönberg, klav - sång, Roland Ask, sax - gitarr - sång, Peter Mjörnestrand, bas - sång och Robert Muhrer, trummor - sång - sax.
Tag chansen att se o höra dem live – men framför allt dansa till dem!