Postureig de Lleida

Interest

Lo #PostureigLleida, fotos #Lleidatanament posturils, solidaritat i l'humor i opinions del Sr. Postu. Que no només tenim mançanes!

Tw: @postureiglleida
Ig: @postureiglleida
snap: srpostu
www.postureiglleida.com


La pàgina de Postureig. de Lleida és una pàgina d'humor que publica posts sobre posturejos, coses divertides i/o anècdotes intentant que tinguin relació amb la ciutat de Lleida i la resta de pobles de la província. Això s'aconsegueix amb texts curtets humorístics, emotius o sarcàstics que capiguin en un tuit, redaccions més llargues (com aquesta), enllaços interessants, fotografies i "memes" creats pel "Sr. Postu", l'home "anònim" darrera del barret de l'aplec del caragol al qual li agrada parlar de si mateix en tercera persona (guiño guiño), està enamorat de la seva terra (destacant l'aplec) i que té la (qüestionable) intenció de presentar-se a alcalde de La Paeria amb el seu partit, el #PartitPosturil (o #PPLleida jiji), fotent-se'n de vegades (amb respecte) dels altres partits. Els posts es fan en base de ocurrències seves o amb el que els "posturetes" (fans de la pàgina) envien. Algun dels posts ha tingut molt éxit, com per exemple el logotip de les olimpiades #Lleida2024 (que el Partit Posturil portarà com a bandera de la seva campanya política, junt amb aconseguir que l'aplec duri una setmana) (total, quants partits compleixen lo que diuen? ).

En un to més seriós i solidari, des de la pàgina el Sr. Postu ha creat tres moviments benèfics a base de vendre xapes:

• La xapa « I <3 Popes», en benefici d’Adima Lleida (Associació de Dones Intervingudes de Mama).
• La xapa «I <3 Bigotis», en benefici de l’Institut de Recerca Biomèdica, per crear un grup de suport a afectats de càncer de pròstata a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i a l’Hospital de Santa Maria de Lleida.
• La xapa «I <3 Boira», per a persones en situació de sense llar, a través de la iniciativa Arrels, Sant Ignasi de Loiola.
• La xapa «I <3 Peluts», en benefici de tres protectores d’animals lleidatanes: els Amics dels Animals del Segrià, la protectora Lydia Argilès i ProGat.
• La xapa «I <3 Aplec», de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL), en benefici de Creu Roja i Càritas de Lleida, per ajudar persones en perill d’exclusió social.
• La xapa «I <3 Somriures», en benefici de Down Lleida.
• La xapa «I <3 Allioli», en benefici del Banc dels Aliments de Lleida.
• La xapa «I <3 Kets», en benefici de la infància, per a Creu Roja de Lleida.
• La xapa «I <3 Camacus», en benefici de la resta de causes.
• La xapa «I <3 Frescos», en benefici de beques menjador també de Creu Roja de Lleida.
• Les xapes «I <3 Padrins», en benefici de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer i altres demencies de Lleida.
• La xapa «I <3 Xarrar», en benefici del Centre de rehabilitació de la veu de Lleida.
• La xapa «I <3 Paracontar», en benefici de l'Associació Antisida de Lleida.
• La xapa «I <3 Anquivulga», en benefici de l'Associació Colors de Ponent (LGTBiQ).


Entre totes les accions s'han recaptat al voltant de 60.000 euros. Més de 50 establiments i associacions de tota la província hi han col·laborat de forma desinteressada, venent xapes, realitzant concursos, subhastes o festes per a que això fos possible. També gràcies a moltíssims i moltíssims posturetes anònims, que com el Sr. Postu (que no es queda res del recaptat) han col·laborat de forma totalment altruista. Mitjans com el diari Segre, La Manyana o la cadena de ràdio Onda Cero s'han fet ressò d'aquestes iniciatives. En aquesta darrera cadena, el Sr. Postu hi participa en una secció del programa "La Ciutat" setmanalment.

A més a més, el Sr. Postu comparteix iniciatives d'altres organismes amb accions benèfiques independents de les seves (com les del banc de sang o la recollida de juguets per nens), i també iniciatives de joves artistes de Lleida que necessiten una mica de promoció o participen en algun concurs. Només es requereix que aquestes iniciatives tinguin alguna relació amb Lleida i siguin divertides i/o posturils.

Els posturetes o #Postufans han enviat a la pàgina desenes de fotografies divertides de les xapes solidàries o de cartells amb #PostureigLleida escrit des de tot el món: els USA, Singapur, el Taj Mahal o Dubai, per posar alguns exemples posturils. El Sr. Postu també comparteix imatges o fotografies sobre els locals que visita, les activitats que fa per la ciutat o altres viatges, d'ell o dels membres de la #PostuFamily. Tot sempre des del respecte (més o menos), el bon rollo i amb sentit de l'humor, buscant treure un somriure als Lleidatans o les persones que s'estimen la terra ferma. En aquest sentit, un dels màxims objectius de la pàgina és, també, fer créixer l'estima i el respecte envers els lleidatans i lleidatanes i les terres de ponent, el que el Sr. Postu anomena lo #Lleidatanament. Per què? Pues perquè som collonuts, 'ndéu!

Postureig. de Lleida també té comptes a twitter i instagram (@postureiglleida), per tal de poder-vos acosar pel màxim de canals possibles i que participeu en la pàgina, tant per penjar-hi coses divertides o activitats benèfiques, però sempre, sempre, coses lleidatanes i posturils!